Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Ekspeditionen 2006-2007   Her kan du læse om den vision, der er drivkraften bag Galathea 3, om skibet, der skal sejle ekspeditionen Jorden rundt, om ruten og om forskningen ombord.
 
 

Galathea 3's rute

Galathea 3 forlader København i august 2006 og vender tilbage i april 2007

Galathea 3's rute
Galathea 3 forlod Københavns Havn den 11. august 2006 for at sætte kursen mod Nordatlanten med stop på Færøerne og i Grønland. Derefter gik turen sydover via Azorerne til Accra/Ghana og Cape Town, tværs over Det Indiske Ocean til havnebyen Broome på Australiens nordvestlige kyst. Herfra syd om Australien via Perth, Hobart/Tasmanien og Sydney til Salomonøerne. Derefter til Christchurch i New Zealand, som vil være sidste anløbshavn, inden Vædderen stævner mod Antarktis.

Resten af den ca. 39.000 sømil lange rute følger Sydamerikas vestkyst med anløb i Valparaiso og Antofagasta – derfra videre til Galapagos, via Panamakanalen til U.S. Virgin Islands og nordpå til Boston. Til sidst går turen tværs over Atlanterhavet med forventet ankomst til København i slutningen af april 2007. Se havneplan med anløbs- og afsejlingsdatoer her.

 ruten_a.gif

Udskriv siden
 
 

Forskning
Forskning af høj kvalitet er selve fundamentet for Galathea 3. Her får du et overblik over de deltagende projekter - og snart vil også forskernes detaljerede projektbeskrivelser være tilgængelige.

Galathea3