Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Ekspeditionen 2006-2007   Her kan du læse om den vision, der er drivkraften bag Galathea 3, om skibet, der skal sejle ekspeditionen Jorden rundt, om ruten og om forskningen ombord.
 
 

Formidling

Hele Danmark er på forhånd sikret en stærk og bred dækning af Galathea 3. Med ombord er nemlig nogle af landets største mediehuse

Det Berlingske Officin, Morgenavisen Jyllands-Posten samt Politiken, som er gået sammen med TV2 Vejret, dækker ekspeditionen fra den forlader København i august 2006 - og til den er hjemme igen i april 2007. Desuden deltager Ingeniøren på udvalgte dele af togtet.

Der er ikke noget nyt i, at deltagere i ekspeditioner leverer oplevelser til hjemmefronten undervejs. Fra den første Galathea-ekspedition (1845-47) har vi kaptajn Steen Billes rejseberetning, og på Galathea 2 (1950-52) havde ekspeditionen ligefrem sin egen formidlingstjeneste anført af journalisten og forfatteren Hakon Mielche. Tjenesten skrev rejsebreve, sendte sort/hvide fotografier hjem, forfattede bøger og producerede 16 millimeter film. 

Det var i høj grad denne formidlings fortjeneste, at Galathea 2 blev fulgt tæt af en nysgerrig dansk befolkning. Omkring 20.000 mennesker tog imod på Langelinie, da ekspeditionen vendte hjem. 

Men formidlingen dengang havde sine begrænsninger. Det meste materiale måtte sendes hjem med post eller kurér. 

Med moderne satellitteknologi er formidlingen ikke længere underlagt de samme begrænsninger. Om Galathea 3 befinder sig midt ude i Nordatlanten eller ligger ved kaj på Salomonøerne, kan medierne løbende sende deres materiale hjem til "bolværkspassagererne" i Danmark. Live eller med meget lille forsinkelse. 

Udskriv siden
 
 

 
 

 Journalister på job

Journalister på job
TV-folk, skrivende journalister, fotografer og teknikere skal sikre, at hele Danmark kan følge ekspeditionen.
Foto: Annelene Petersen

 
 

Galathea3