Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

Kost og kultur. Diffusions- og innovationsstudier af dansk-indisk madtradition

Læs Sabine Kargs blog fra Indien: www.kostogkultur.blogspot.com

 

Projekt ved Sabine Karg, Etnografisk Samling, Nationalmuseet

  • Projektet har plads på Galathea3 og er finansieret af Bikubenfonden

Projektet omhandler vekselvirkninger mellem det danske og indiske køkken og de nye fødevarer og retter, som danske kolonister dels indførte i Tranquebars kolonisamfund dels formidlede tilbage til hjemlandet.

Tilvejebringelsen af madvarer, tilberedningen og selve måltiderne udgør en meget væsentlig del af vort dagligliv. Fødevarer og den måde, vi omgås dem på, repræsenterer således en central del af vor kulturarv. I kolonitidens Tranquebar lå der for danskerne et vigtigt økonomisk aspekt i handelen med krydderier. Kolonisternes samspil med såvel den fremmede indiske som den hjemlige danske befolknings madtraditioner og omgang med nye fødevarer udgør genstandsfeltet for nærværende projekt. Hvorledes blev f.eks. de nye fødevarer – danske, som udenlandske – accepteret og senere integreret i det traditionelle køkken i kolonien? Hvornår og hvor hurtig blev de nye krydderier integreret i det danske køkken?

Udskriv side Side 1 af 4 Næste side: Food and cultural heritage. Diffusion and innovation studies of the Danish food tradition in Tranquebar
  

Kvinder i Tranquebar tilbereder fisk

Foto: Ingrid Fihl Simonsen, aug. 2005


 
 
Galathea3