|
Skibet er ladet med forskereGalathea 3-ekspeditionen - den største danske forskningsekspedition i mere end 50 år - sætter i eftersommeren 2006 kurs mod verdenshavene for at sejle Jorden rundt som platform for danske forskningsprojekter.
Dato 10.6.2005
Ruten er lagt for den tredje Galathea-ekspedition, og en invitation til forskere, som ønsker at deltage i togtet, er netop udsendt.
Kursen er i første omgang sat mod Nordatlanten med stop ved Færøerne og Grønland. Derefter går turen sydpå gennem Middelhavet til Den Arabiske Golf, Den Bengalske Bugt, det indonesiske ørige og Salomonøerne, og via Tasmanien til Antarktis. Ekspeditionen fortsætter op langs Sydamerikas vestkyst til Caribien og slutter sin jordomrejse med en tur tværs over Atlanten, inden den i april 2007 atter anløber København. Der er planlagt adskillige stop undervejs på det 34.000 sømil lange togt, og der vil være mulighed for afstikkere til de tilgrænsende områder.
Ruten er lagt på baggrund af foreløbige tilkendegivelser fra en lang række forskere, som ønsker at deltage i ekspeditionen. De og andre interesserede forskere kan frem til den 2. september 2005 indsende egentlige ansøgninger til Dansk Ekspeditionsfond.
Galathea 3 vil fungere som platform for forskning inden for især det naturvidenskabelige område, men også alle øvrige videnskabelige områder af relevans for de steder, ekspeditionen besøger, kan ansøge om deltagelse.
”En veludstyret forskningsstation, som sejler Jorden rundt, appellerer helt oplagt til mange forskellige forskergrupper, og det lægger op til en bred rekruttering af deltagere. Men det afgørende for udvælgelsen vil naturligvis være, at projekterne har den kvalitet og rummer de perspektiver, som kendetegner al god forskning”, siger direktør i Dansk Ekspeditionsfond Morten Meldgaard. ”Samtidig prioriterer vi formidling og uddannelse højt. En af ekspeditionens vigtige opgaver er nemlig at støve forestillingerne om, hvad det vil sige at være forsker, godt og grundigt af. Galathea 3-ekspeditionen skal vise børn og unge, at forskning er spændende og sjov, og at den viden, der udspringer af forskernes anstrengelser, er en vedkommende og integreret del af vores hverdag”.
Yderligere oplysninger: Dansk Ekspeditionsfond, Øster Voldgade 10, 1350 København K, tlf. 35 32 41 76 eller info@Galathea3.dk
|
|