Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

St. Croix i fortid og nutid

Bæredygtighed i miljø, historie og turisme

 

Blik langs kysten...Projektet samler forskere fra Center for Maritime og Regionale Studier, som i dette projekt vil fokusere på begrebet bæredygtighed, med flere forskellige indfaldsvinkler. St. Croix er et udpræget kystsamfund, der har oplevet dramatiske skift gennem de seneste 500 år, og er i dag afhængig af turisme. En turisme der er dybt afhængig af både kulturarv og miljø.

Men hvordan forvaltes disse ressourcer, hvordan forvaltes de bedst, og hvordan gør vi de oplysninger, vi har i danske arkiver, tilgængelige for indbyggere, forvaltere og turister på St. Croix? Det er indlysende, at historiefortælling - og gerne historieformidling - spiller en stor rolle den moderne oplevelsesøkonomi generelt, og på turistområdet i særdeleshed. Derfor er det et væsentligt aspekt af dette projekt, at det integrerer mange forskellige indfaldsvinkler og fagligheder, med et fælles fokus på bæredygtighed og St. Croix.

I gruppen deltager forskere med uddannelser i antropologi, arkæologi, historie og geografi. Der skal anvendes mange forskellige metoder, indfaldsvinkler og fagligheder i de enkelte delprojekter. Resultaterne vil i høj grad blive formidlet løbende via Internettet. Følg linkene i menuen til højre for at læse om de enkelte delprojekter.

Udskriv side
  
 
 
Galathea3