Forberedelser (April 2006)Vi arbejder lige nu på højtryk for at få skaffet de sidste penge, da vi mangler at få dækket en del af vores rejse- og lønudgifter i forbindelse med selve ekspeditionen.
Derudover samarbejder vi med forskere på både Azorerne og i Australien for at udvælge, hvilke bestemte søer, som er mest interessante at studere på de enkelte øer. Mange af søerne har aldrig været undersøgt forskningsmæssigt, og flere af søerne er svære at nå frem til. Der skal derfor gøres et stort forarbejde i blot at afklare, hvordan vi transporterer vores udstyr (samlet vægt ca. 200 kg) frem til de enkelte søer. Til de mest afsidesliggende søer vil en helikopter være nødvendig. Vi har også taget kontakt til flere fragtselskaber for at undersøge mulighederne for at få fragtet vores udstyr sikkert fra Danmark og frem til de fire forskellige hovedlokaliteter.
Koordineringsmøde, forår 2006. Diskussion af logistik og fastlæggelse af prøvetagningsstrategi for søer ved Nuuk og på Azorerne.
Heldigvis har vi stor praktisk erfaring med at foretage sø-undersøgelser. Gennem de sidste 10 år har vi lavet detaljerede studier af de biologiske forhold og fødekædesammenhænge i flere hundrede søer i både Grønland, Island og Færøerne samt på det europæiske kontinent. Alle steder har vi anvendt samme prøvetagningsmetoder, som vi vil anvende på Galathea 3 ekspeditionen. Vi har herigennem opnået en solid erfaring i såvel felt, laboratorier og med den efterfølgende databehandling. Vores resultater har i høj grad medvirket til en øget forståelse af søers biologiske samspil og bidraget til at klarlægge hidtil ukendte biologiske sammenhænge. Vores metoder har inspireret flere udenlandske forskningsgrupper og benyttes eksempelvis i disse år af et hollansk-sydamerikansk forskningsteam i en storstilet undersøgelse af 100 sydamerikanske søer (http://www.dow.wau.nl/aew/SALGA/entree.html), hvor også DMU deltager. Vi har således både udstyret og erfaringen til at gennemføre vores Galathea 3 ekspedition. |
Side 1 af 3 |
|
|
|