Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

Samarbejde med historiker fra St. Croix

Der tegner sig nogle interesante muligheder for at vores data og feltarbejde kan blive en del af noget større.

Historikeren George Tyson, der arbejder for St. Croix Landmarks Society og UNESCO’s Slave Route Project, er i Danmark denne sommer. Han graver dybt i papirerne på Rigsarkivet, for at finde materiale om forholdene på St. Croix i kolonitiden. En solrig weekend i starten af juli besøgte han os på Fanø, og vi benyttede lejligheden til at vise, hvor langt vi er kommet med digitaliseringen af de gamle kort over øen. 

TysonNielsenInspectingGIS

       Klik på billedet, for at se med!  Fotografi: Janne Liburd.

George Tyson er som del af Slave Route projektet ved at færdiggøre en kæmpestor database over plantagerne på St. Croix og deres beboere, både hvide og sorte. Der er masser af potentiel synergi i at bringe vores Geografiske data sammen med hans omfattende databaser, og vi blev hurtigt enige om det nærmere samarbejde, både før, under og efter Galathea-ekspeditionens besøg i Caribien næste forår.

George Tyson og Niels Nielsen ser nærmere på en digitaliseret (vektor) version af Oxholms topografiske kort over St. Croix fra 1794.

 Klik på billedet, for at se med!  Fotografi: Janne Liburd.

Vi har efterfølgende lavet et lille pilotprojekt, hvor et udtræk fra Tyson's database er kombineret med GIS-lag. Se et arbejdsnotat med kort og grafik, som pdf-fil her (åbner i nyt vindue). Obs. at notatet er på engelsk, da det også skal bruges af vores samarbejdspartnere på Virgin Islands.

 

Udskriv side
  
 
 
Galathea3