Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Velkommen hjem, Galathea 3!

Onsdag den 25. april kl. 18.15 klapper ekspeditionsskibet VÆDDEREN kaj ved Langelinie efter i 8½ måned at have ført Galathea 3-ekspeditionen Jorden rundt. Kom og vær med til at byde ekspeditionen velkommen hjem!

Dato 20.4.2007

Omkring 52.000 sømil – eller næsten 100.000 km – vil ekspeditionen have tilbagelagt, fra den stævnede ud fra Amaliehaven den 11. august sidste år, og til den onsdag aften lægger til kaj ved Langelinie – tæt ved Holger Wederkinchs isbjørnefigur lige nord for lystbådehavnen.

Ca. 400 forskere, formidlere, skolebørn m.v. har været med ombord – foruden Søværnets to besætninger på hver 50 mand, som har ført skibet sikkert fra havn til havn. Dertil kommer de mange landbaserede Galathea-projekter.

”Det er endnu for tidligt at sige hvilke konkrete resultater, der kommer ud af forskernes anstrengelser – men de foreløbige tilkendegivelser fra flere af projekterne tyder på, at både mængden og kvaliteten af det indsamlede materiale langt overgår forventningerne, og forskerne siger, de har stof til mange års arbejde”, siger Søren Haslund-Christensen, formand for Dansk Ekspeditionsfond, som står bag planlægningen og gennemførelsen af Galathea 3.

”Galathea 3 er et helt enestående projekt – og lidt af et eksperiment! Derfor har ekspeditionen, udover de lovende perspektiver inden for forskningen, også givet en masse værdifulde erfaringer, som forhåbentlig vil berige de fremtidige relationer mellem de forskellige videnskabelige discipliner– og i forhold til Søværnet, formidlings- og undervisningsverdenen”.

Dansk Ekspeditionsfond håber på godt vejr og stort fremmøde, når VÆDDEREN lægger til kaj kl. 18.15 på onsdag – ”men vi regner ikke med at nå op på de 20.000, som stod klar på Langelinie, da den anden Galathea-ekspedition vendte hjem for mere end 50 år siden. Det er en anden verden i dag - konkurrencen om danskernes opmærksomhed er jo en helt anden, og selv de fjerneste afkroge af vores klode kan nås med et enkelt klik på fjernbetjeningen”, siger Søren Haslund-Christensen.  

Programmet i forbindelse med VÆDDERENs hjemkomst løber over flere dage og omfatter blandt andet velkomst på Københavns Rådhus, en tur i TIVOLI og åbningen af Zoologisk Museums særudstilling om Galathea-ekspeditionerne torsdag – samt uddelingen af en kommunikationspris i anledning af Forskningens Døgn fredag. Fredag aften sætter ekspeditionsskibet kursen mod Odense, hvor skibet ligger ved kaj frem til søndag. Derefter går turen til Frederikshavn og Skagen, hvor skibet skal klargøres til kommende opgaver.

I København vil der være adgang ombord for offentligheden torsdag den 26. april kl. 13.00-16.00 og fredag den 27. april kl. 16.00-19.00 - i Odense er der ligeledes ”åbent skib” lørdag den 28. april kl. 13.00-16.00 og søndag den 29. april kl. 10.00-13.00.

Se hele programmet her!

Udskriv siden
 
 
Galathea3