Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Varm velkomst i Chile

Efter et meget vellykket anløb i havnebyen Valparaiso ved Chiles hovedstad Santiago er VÆDDEREN nu nået til Antofagasta, hvor ekspeditionsdeltagerne blandt andet skal kigge stjerner...

Dato 13.2.2007

Det var med store forventninger, Chile tog imod Galathea 3, da VÆDDEREN lagde til ved kajplads nummer 7 i Valparaiso torsdag den 8. februar om morgenen. Den danske ambassade og undervisningsministerierne i de to lande havde forberedt begivenheden grundigt, og interessen for ekspeditionen var stor i den chilenske skole- og medieverden. Læs mere om opholdet på Politikens Galathea 3-hjemmeside her!

Vædderen i Valparaiso, Chile

Foto: Jens Tang Christensen, Aarhus Universitet
VÆDDEREN i Valparaiso

Det iltfattige hav
Det altdominerende projekt på VÆDDEREN efter afsejlingen fra Valparaiso og frem til Galapagos vil være Havets iltfattige zoner, som ledes af lektor, PhD Bo Thamdrup fra Syddansk Universitet. Bo Thamdrup er i øvrigt også ekspeditionens togtleder på de to etaper Valparaiso-Antofagatsta- Galapagos.

Det 25 mand store forskerhold vi i de kommende uger gennemføre omfattende studier og dataindsamlinger i havområdet ud for Peru. Her ligger en af de iltsvindszoner, som kun dækker ca. 2% af havenes areal, men som har stor betydning for Jordens stofkredsløb.

Blandt de påmønstrende deltagere i Valparaiso er fire forskere fra universiteteret i Concpcion. En af dem, marinbiologen Osvaldo Ullda, fortæller til Politiken om sin fascination af havet, siden han var en lille dreng - læs interviewet her!

Kigge stjerner
Netop nu ligger VÆDDEREN i Antofagasta. Herfra vil ekspeditionsdeltagerne køre de ca. 100 km sydpå til Paranal i Andesbjergene for at besøge det berømte observatorium, der huser 'Very Large Telescope', verdens bedste optiske facilitet. Læs mere om Chiles fantastiske teleskoper og om danske forskeres epokegørende observationer her!

Udskriv siden
 
 
Galathea3