Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Store skiftedag

I dag var der skiftedag på VÆDDEREN. Den besætning, som siden den 11. august har ført Galathea 3 sikkert fra havn til havn, takkede af - og ekspeditionsskibet blev indtaget af nye kræfter.

Dato 12.12.2006

Begivenheden blev markeret med en officiel parade på kajen i Sydney, hvor forsvarsminister Søren Gade og Chefen for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang, takkede den afmønstrende besætning for indsatsen og ønskede den nye god vind. Læs mere om begivenheden på Jyllands-Postens hjemmeside her

Dec. 2006. Ministertale.

Foto: Anne Sofie Berendt
Forsvarsminister Søren Gade holder tale for de to besætninger

For den afmønstrende skibschef, kommandør Carsten Schmidt, må det have været en særligt bevægende dag. Da hans kommandotegn blev halet ned og erstattet af kommandør Lars Hansens var det nemlig samtidig afslutningen på 45 års tjeneste i søen - heraf 38 i Søværnet. Under den sidste etape fra Hobart til Sydney har han haft selskab af sin kone Ragnhild. Læs Politikens interview med den afgående skibschef her.

Den nye chef ombord, Lars Hansen, har fulgt ekspeditionen tæt i adskillige måneder - dvs. også i den forberedende fase. Den 47-årige kommandør steg ombord i Hobart på Tasmanien og har således haft et par dage ombord under Carsten Schmidts ledelse, inden han selv i dag overtog roret.

Dec. 2006. Forrest fra venstre Lars Hansen og Carsten Schmidt

Foto: Anne Sofie Berendt
Den afmønstrende skibschef, kommandør Carsten Schmidt (yderst til højre) - og den påmønstrende, kommandør Lars Hansen (ved siden af)

Forude venter der den nye besætning ca. 4½ månder ombord på VÆDDEREN, inden Galathea 3 lægger til kaj ved Langelinje i slutningen af april 2007 - blandt andet den fire uger lange sejlads ned omkring Antarktis, som i følge Lars Hansen godt kan byde på vejrmæssige udfordringer.

Og den afmønstrende besætning kan vende næsen hjem - mange oplevelser rigere. På Politikens hjemmeside fortæller nogle af besætningsmedlemmerne om de bedste oplevelser ombord på Galathea 3 - og om det, der var svært... Klik her.

 

Udskriv siden
 
 
Galathea3