Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Rift om pladserne

Projektforslag fra adskillige hundrede forskere har i de seneste dage gjort pladsen trang i Dansk Ekspeditionsfonds kontorer i København. Fristen for forskningsansøgninger udløb nemlig i dag kl. 12.00.

Dato 2.9.2005

"Vi har af gode grunde ikke nærlæst de enkelte projektforslag endnu", siger Morten Meldgaard, direktør i Dansk Ekspeditionsfond. "De seneste dage er ansøgningerne væltet ind, og vi har haft rigeligt at gøre med at registrere dem, inden de på mandag overdrages til de statslige forskningsråd med henblik på en kvalitetsvurdering. Men jeg kan sige så meget, at et bredt spektrum af videnskabelige områder er repræsenteret, og der er indsendt projektforslag til samtlige rutens etaper".  

"Størstedelen af projekterne er naturvidenskabelige, og adskillige af dem tager udgangspunkt i problemstillinger, som optager mange danskere. Klimaforandringer, miljøpåvirkning af havene, forskydninger i havbunden som dem, der i julen 2004 udløste katastrofen i Sydøstasien for blot at nævne nogle eksempler. Og det har naturligvis betydning for vores ambition om at vise især børn og unge, at naturvidenskabelig forskning handler om vores allesammens virkelighed og fremtid”, siger Morten Meldgaard.  

I de kommende måneder forestår et større puslespil, som skal sikre den bedst mulige udnyttelse af pladserne ombord på skibet. Dansk Ekspeditionsfond regner med at kunne give samtlige ansøgere besked inden årets udgang.  

Yderligere oplysninger: Dansk Ekspeditionsfond, tlf.: 35 32 41 76 eller info@galathea3.dk

Udskriv siden
 
 
Galathea3