Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

God vind, Galathea3!

Fredag den 11. august forlader Galathea 3 Københavns Havn for at sejle Jorden rundt som den største danske forskningsekspedition, siden dens legendariske forgænger i 1952 vendte hjem fra verdenshavene efter et to-årigt togt.

Dato 7.8.2006

Det er fregatten VÆDDEREN, som med Søværnets besætning skal føre forskere, formidlere og skolebørn sikkert fra havn til havn. Siden årsskiftet har VÆDDEREN, som hidtil primært har gjort tjeneste som inspektionsskib i Nordatlanten, gennemgået en omfattende ombygning, og den er blevet udrustet med avanceret forskningsudstyr, så den i dag fremstår som et moderne, state of the art ekspeditionsskib.

Med ombord er, udover den 50 mand store besætning, forskere, formidlere, børn og unge. VÆDDEREN kan rumme knap 100 mennesker ad gangen - og på fredag har københavnere, hovedstads-turister og andre mulighed for at ønske de første deltagere lykke på rejsen.

Arrangementet indledes kl. 12.00 med aktiviteter for børn og unge. Fra kl. 17.00 giver Søværnets Tamburkorps koncert, og kl. 18.00 indledes den officielle del af afsejlingen, som blandt andet omfatter taler ved HKH Kronprinsen, Videnskabsminister Helge Sander og chefen for Forsvarsstaben, viceadmiral Tim Sloth Jørgensen.

Sidste trosse går kl. 18.45 - herefter følger ca. 3½ døgns sejlads til Tórshavn, som er den første af i alt 16 anløb på det 39.000 sømil lange togt. Ekspeditionen vender tilbage til København i slutningen af april 2007.

Program:

12.00-16.30: Aktiviteter for børn og unge på Amaliekajen

17.00-18.00: Koncert, Søværnets Tamburkorps

18.00-18.45: Afsejlingsarrangement med taler ved HKH Kronprinsen, Videnskabsminister Helge Sander og chefen  
                     for Forsvarsstaben, viceadmiral Tim Sloth Jørgensen

18.45          : Afsejling

18.50          : Salut, Sixtus Batteri

Udskriv siden
 
 
Galathea3