Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Galathea 3 på ret kurs

Dato 6.6.2006

Med store bidrag fra en lang række danske fonde, virksomheder og privatpersoner og en nylig bevilling fra Finansudvalget på yderligere 20 mio. kr. er der nu skabt økonomisk sikkerhed for, at Galathea 3-ekspeditionen gennemføres.

Udgifterne i forbindelse med Vædderens drift og den omfattende ombygning, som skal forvandle inspektionsskibet til en moderne forskningsplatform, er dækket, og det er lykkedes at finde tilstrækkelig finansiering til langt de fleste forskningsprojekter.

Enkelte forskergrupper mangler dog stadig midler, hvis deres projekter skal gennemføres i fuld skala – og også til efterbehandlingen af forskningsmaterialet skal der fortsat skaffes finansiering.

Derfor fortsætter fundraising-indsatsen både i forskerkredse og i Dansk Ekspeditionsfond, som igennem hele forløbet har bistået de enkelte projekter i bestræbelserne på at rejse de nødvendige midler. Og Dansk Ekspeditionsfonds formand Søren Haslund-Christensen mener, der er gode chancer for, at også de sidste penge kommer i hus: 

Vi er dybt taknemmelige for den store velvilje, vi har mødt fra staten, fonde, privatpersoner og virksomheder i de forløbne måneder, og det har været meget opløftende at opleve den interesse og positive holdning, som Galathea 3-projektet helt umiddelbart vækker. Den styrkelse af dansk forskning, grund- og ungdomsuddannelserne, som ekspeditionen skal bidrage til, er tydeligvis en opgave, der nyder opbakning i brede kredse. Derfor tror vi også på, at det lykkes at rejse de sidste midler”.    

En oversigt over de private bidragydere kan ses på www.galathea3.dk > Om os > Donationer 

Udskriv siden
 
 
Galathea3