Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

Theis Kragh

Ph.d. studerende, Københavns Universitet 

Fødselsår:

1975

Uddannelse:

Cand.scient. i biologi 2002 fra Københavns Universitet, med hovedområde akvatisk mikrobiel økologi.

Nuværende beskæftigelse

Jeg er i øjeblikket i gang med at lave Ph.D. på Københavns Universitet, hvor jeg har min daglige gang på Ferskvandsbiologisk Laboratorium. Her arbejder jeg med opløst organisk stof (DOM) i akvatiske økosystemer. En lille smule mere konkret (nok også mere uforståeligt) så undersøger jeg betydningen af biologiske og foto-kemiske processer for DOM dynamik.

Hvorfor jeg gerne vil forske

Jeg har altid siden jeg var helt lille været fascineret af vand og alt det der fandtes deri. Det er derfor faldet mig naturligt at følge min interesse inden for det naturvidenskabelige, da jeg skulle vælge uddannelse. I løbet af min uddannelse på Københavns Universitet steg fascinationen af det mikroskopiske (det der ikke kan ses med det blotte øje), idet det gik op for mig, at det som vi ikke kan se og har mindst forstand på, er det allervigtigste for de processer der forløber i vandet. Et andet aspekt er at få lov til at fordybe sig i problemstillinger og derefter stille netop de spørgsmål der kan give svar på hvordan tingene hænger sammen. Gennem denne proces får man både lov til at have hænderne i den praktiske og analytiske del. Dette betyder at hverdagen altid er spændende og fuld af nye udfordringer. Så indtil videre forfølger jeg min drøm om at kunne komme til at leve af at lave det jeg holder mest af – nemlig at studere livet i vand.

Privat

Jeg er gift med Line og sammen har vi en søn på 1½ år der hedder Toke. I min fritid holder jeg meget af at fiske, hvilket jeg forsøger at dyrke så meget som tiden tillader.


Udskriv side
  

Theis


 
 
Galathea3