Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

Colin A. Stedmon

Forsker, Danmarks Miljøundersøgelser

Fødselsår: 1976

Uddannelse

B.Sc. Marine Chemistry 1997 (Southampton, Storbritannien) og Ph.D. 2004 (Københavns Universitet)

Hvor kommer jeg egentlig fra?

Det spørgsmål er faktisk ikke så let at svare på. Måske kan du selv finde ud af det. Her kommer detaljerne. Jeg er født og opvokset i Bahrain. Min mor er fra Montreal og min far er fra Dublin, så jeg endte med at få to pas, et canadisk og et irsk. Den sidste del af min skoletid og gymnasium forgik i syd England, hvor en del af min irske familie bor. Sommeren 1996 tilbragte jeg på Kreta, hvor jeg arbejdede som frivillig for et græsk havskildpadde projekt (se www.archelon.gr). Her mødte jeg min danske kæreste (nu kone) Pernille. I 1997 efter jeg var færdig på Southampton University, flyttede jeg til København. Så, hvor er jeg fra???

Her er jeg ansat

Jeg er ansat som forsker på Danmarks Miljøundersøgelser (www.dmu.dk), Afdeling for Marin Økologi

Derfor blev jeg havforsker

Jeg har en stor del af mit liv boet i nærheden af havet, og det har altid fascineret mig. Når man vokser op i et varmt klima (altså Bahrain ikke England!) bruger man meget af sin tid i eller på vandet. Derudover var min far pilot og da jeg var barn havde jeg et stort verdens kort over min seng, så jeg kunne følge med i hvor han var henne. Udover at lære rigtig mange lande og byer at kende, opdagede jeg også at størstedelen af klodens overflade er dækket af vand. Havet dækker faktisk 71 % af jordens overflade. Det kunne være vi burde kalde det ”havkloden” eller ”Planet Ocean” i stedet for ”jordkloden” og ”Planet Earth”? Anyway…kort sagt blev jeg interesseret i de blå klatter på verdenskortet og var ret god til kemi i skolen. Så jeg endte med at læse marin kemi på Southampton University (www.soc.ac.uk ). Med tre af Storbritanniens store forsknings skibe fortøjede lige foran vinduerne til kantinen, var det temmelig svært at ikke blive inspireret til en karriere i havforskning.

Det mest spændende ved mit arbejde

For en der er interesseret i havet, er det meget spændende at arbejde som havforsker! Hvert forskningsprojekt jeg har været involveret i har lært mig noget nyt både fagligt og personligt. Fagligt er det rigtigt spændende at finde ud af noget som ingen andre har tænkt på eller set før, og så formidle det videre til andre. Personligt er der hele tiden nye ting at lære. For eksempel kommer jeg via mit job til at arbejde sammen med folk fra mange forskellige lande og kulturer.

Fritidsinteresser

At spille guitar, spille squash, svømme, og jeg er for nylig begyndt at eksperimentere med at bage brød.

Min familie

Jeg er gift med Pernille som er billedkunstner (www.sizmofyt.dk), og har en søn på to et halvt år, der hedder Oscar.


Udskriv side
  

Colin


 
 
Galathea3