Links  |  Oversigt  |  Kontakt
 
 

Anni Glud

Fødselsår : 1960

Uddannelse/arbejde:

Jeg blev uddannet i 1983 på Århus Laborant skole. Efter 4 års ansættelse på Kemisk Institut, med mange korte fondsansættelser, fik jeg job på Afdeling for Genetik og Økologi, Biologisk Institut. Det var et helt nyt arbejdsområde, som bla indebar at jeg skulle lære at konstruere mikroelektroder. Disse meget små sensorer fremstilles under mikroskop, og kræver meget rolige hænder og en del tålmodighed!

Efter nogle år i Århus fik jeg tilbud om at flytte til Bremen, hvor “min” arbejdsgiver skulle ned og starte et helt nyt institut op  -  Max Planck Institut für Marine Mikrobiologie. Der skulle her være en del fokus på arbejdet med forskellige elektroder, og der skulle bygges nye laboratorier op og oplæres tyske teknikere til fremstilling af elektroder.

 Sammen med min mand tilbragte jeg herefter 4 år i Tyskland. Det var en spændende tid, hvor mit arbejde gradvist ændrede sig til mere at måle med elektroderne og lave forsøg.

I 1997 flyttede vi hjem til Danmark og jeg blev ansat på Marinbiologisk Laboratorium, Københavns Universitet.

Her har jeg fortsat arbejdet med forskellige sensorer, men deltager også i mange forskellige forskningsprojekter. Jeg har deltaget i flere store EU projekter, og har arbejdet meget med mikrobiologiske processer i havbunden.

Hvorfor laborant?

Det er nok lidt af en tilfældighed! Jeg har altid haft en stor interesse for naturen og nyder at færdes i den.  Men at jeg er havnet på en forskningsinstitution tror jeg ikke er en tilfældighed. Jeg nyder meget at arbejde i små grupper, hvor deltagernes kompetancer komplementerer hinanden, for at nå et fælles mål.

Der er hele tiden nye og anderledes opgaver der skal løses.

At der er en del rejseaktivitet til spændende steder gør jo heller ikke arbejdet mindre interessant. Jeg har været i USA, New Zealand , Australien, Grønland, Chile og mange flere steder og arbejdet med så forskellige emner som bakteriemåtter, søpunge, havis, muslingefarme, og ikke mindst havbundens mikrobiologi.

Interesser

Jeg er gift med Ronnie. Jeg har 4 børn. Randi på 20 år , Malte, Eske og Lærke på 10 år.

Da vi har et gammelt hus med en stor have bruger jeg en del af min fritid her. Og så kan jeg godt lide at lave mad og læse bøger.

Udskriv side
  

Anni


 
 
Galathea3