Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Ekspeditionen 2006-2007   Her kan du læse om den vision, der er drivkraften bag Galathea 3, om skibet, der skal sejle ekspeditionen Jorden rundt, om ruten og om forskningen ombord.
 
 

Togtben 15 Galapagos - St. Thomas

Evolutions- og biodiversitetsforskning i Panama

The Smithsonian Tropical Research Institute (STRI) i Panama er den ældste og mest prestigiøse forskningsinstitution, der beskæftiger sig med økologi og evolution af tropiske organismer. STRIs forskning har sin oprindelige basis på Barro Colorado Island, der er verdens først etablerede (1923) og i dag bedst udforskede tropiske naturreservat, men involverer også syv andre permanente forsknings-faciliteter rundt om i Panama.

STRIs top-tunede hovedkvarter i Panama City er fuldt på højde med de bedste akademiske institutioner i Nordamerika og Europa og indeholder således det mest omfattende biologiske bibliotek i Latinamerika. STRI har omkring 40 fastansatte videnskabelige medarbejdere og blev i 2005 besøgt af mere end 900 udenlandske gæsteforskere, herunder et forskerhold på syv fra Center for Social Evolution (CSE) ved Københavns Universitet, hvis aktiviteter kan studeres nøjere på nedenstående hjemmeside.

STRIs forskningsprogrammer fokuserer på biologisk mangfoldighed hos planter, dyr og mikroorganismer, samt økologiske forhold, evolutionære tilpasninger og langtidsforandringer i økosystemer på grund af skiftende klimaforhold. Fuglenes, pattedyrenes og insekternes adfærdsmæssige tilpasninger er især genstand for stor opmærksomhed, og flere forskere fra STRI undersøger, hvordan organismer vælger og tiltrækker deres mage, samt hvordan samspillet mellem arter udvikles. STRI-forskere benytter både fossilt materiale og molekylær genetik til at undersøge de evolutionære forandringer, der er sket over lang tid. Endelig er forskerne fra STRI ledende inden for bevarings-biologi i troperne og koordinerer et verdensomspændende netværk af langtidsundersøgelser i regnskovens naturlige dynamik. Flere oplysninger om STRI findes på nedenstående hjemmeside.

Mere at vide: Professor Jacobus J. Boomsma, Institut for Biologi, Københavns Universitet, Tlf.: 35 32 13 40 eller samt www.bi.ku.dk/cse/ CSEs hjemmeside: og www.stri.org

Udskriv siden
Forrige side: Togtben 14 Antofagsta - Galapagos Side 16 af 19 Næste side: Togtben 16 St. Thomas - St. Thomas
 
 
Galathea3